vrijdag 15 juni 2012

Veilig Pinnen

De laatste tijd horen we veel over skimming en criminaliteit wat betreft het pinnen. Maar wat kunt u als bedrijf doen voor uw consumenten? Hoe kunt u ervoor zorgen dat de kans op skimming het kleinste is? Ik vertel vandaag over wat de beste opstelling is voor uw SEPAY pinautomaat. Of u nu een vaste of een mobiele pinautomaat heeft, het is altijd belangrijk om op deze punten te letten.

1. Het dippen
Het is belangrijk dat de pashouder zijn of haar bankpas altijd in het zicht heeft. Uw klant mag de pas niet uit het oog verliezen! Daarom raad ik aan dat u uw consument altijd zelf laat dippen. Als dit om welke reden dan ook niet gaat, zorg er dan voor dat u de pas in de pinautomaat steekt terwijl de pashouder dit goed kan zien.

2. De plaats
Plaats de pinautomaat altijd zo dat het toetsenbord van de pinautomaat afgeschermd is. Een pincode is persoonlijk, en om ervoor te zorgen dat er zo veilig moglijk bij u gepint wordt is het belangrijk dat u de pinautomaat zo opstelt dat uw consument voldoede privacy heeft en het dus niet mogelijk is dat anderen mee kunnen kijken. Ook zit er een privacy kapje op onze SEPAY pinautomaten. Deze mag niet verwijderd worden!

Op de volgende afbeelding is te zien wat goede en foute situaties zijn. Deze afbeelding is ook te downloaden op www.pin.nl waar ik deze ook gevonden heb.


3.  Alles op een rijtje

Om ervoor te zorgen dat alles duidelijk is, zet ik alles nog een keer op een rij.

1. Plaats de pinautomaat zo dat uw klanten afgeschermd hun pincode kunnen intoetsen.
2. Bevestig een vaste pinautomaat van SEPAY altijd aan een toonbank of een andere vaste ondergrond.
3. Controleer de pinautomaat regelmatig, zo kunt u voorkomen dat skimmers ongemerkt aan uw pinautomaat hebben gezeten.
4. Als er monteurs langskomen voor uw pinautomaat, vraag dan altijd om legitimatie.
5. Zorg ervoor dat de pincode van uw klanten ook niet zichtbaar wordt via spiegels, in camera opnames etcetera. Zorg er wel voor dat uw video bewaking op de pinautomaat en zijn omgeving gericht staat, zonder dat de pincodes zichtbaar zijn.

Er zijn nog meer veiligheids manieren die u kunt toepassen, maar ik vind deze persoonlijk de beste. Hopelijk voldoet u hier al aan en zo niet, raad ik u aan hier verandering in te brengen!

Laat uw consumenten een prettige pin ervaring hebben in uw bedrijf!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen